varför säger man tack?

datapata lackade till rejält på mig efter mitt blogginlägg där jag skrev att han ville att man skulle börja konversera mera med spärrvakterna på SL och kassörskorna på Ica. Han hävdade att det visst var trevigt om chaffisen på bussen sa "hej" när man kliver på.
Åkej..jag kapitulerar. det är helt OK om chaffisen säger hej. bara jag slipper säge hej tillbaka. Jag menar..man vet ju inte riktigt hur han tolkar mig om jag säger "tjenamors" istället för "Häjsan". Hur ska jag svara på hans "hej"?
ska man vara lite polare och svara "hallå där ba" eller bara distanserat "hostharkelhej"?
jag tror att vardagen kan bli väldigt komplicerad om helt okänt folk börjar interagera med varandra helt oförhappandes.

tex så kommenterar datapata med att man ska säga "tack" när man får tillbaka växel på Ica. varför då?
är inte det vanligt hederligt hyfs att hon lassar tillbaka mina stålar om jag tjackar en påse torrostade jordnötter för 22.50 och jag betalar med en hundring?
då vill jag ju ha gärna ha tillbaka resterande cash, eller hur?
utan att behöva säga tack. för växelpengarna är ju för bövelen mina!
tack säger jag bara om hon ger mig tillbaka extra mycket pengar. eller om hon typ ger mig nötterna gratis eller till rabatterat pris.
visst...om jag är på min lokala kvarters-Ica där jag liksom har börjat lära känna kassörskan lite så kan jag tillåmed säga "hej" tillbaka när hon sådär klämkäckt säger "hej" när jag kommer fram till kassan. Och när hon frågar "var det bra så?" kan jag också svara utan att situationen blir känslig. men där går nog min gräns...

:

Anonym

Man kan säga det för att man är väluppfostrad.
Nä, jag får också kapitulera, det är för att jag är uppväxt i en småstad. Här i betongdjungeln lär man sina barn att hålla tyst, inte ha ögonkontakt med någon och alltid gå över till andra sidan gatan om någon konstig person kommer gående. Annars kan man få en kniv mellan revbenen och vad tjänar ett glatt hej till då. ;)

Så ska jag sälla mig till Rewdboys skara, vässa kniven, dra ner mungiporna och sänka blicken mot asfalten.

Anonym

Just ja, glömde fråga. Päjvan, kan jag låna en morakniv av dig?

rewdboy

dallas: jaförfan!
du har hajjat!
i hooden där jag kommer ifrån, där skulle man blitt cuttad direkt om man så mycket som glodde på nån. kassörskan på ica kunde ju vara nåns brud å sa man hej så kanske man limmade på henne å då va man körd..

Anonym

Ahaa, är det så det funkar.
På landet tänker vi mer att: Om jag är trevligt mot den här ICA-kassörskan kanske jag får kn***a om jag träffar henne på Statt på lördag.
Resten skiter vi i.

Digidiva

Dallas-> Jag har inga moraknivar, men en finsk skogsmachete får du låna anyday:-) Som en liten bonus bjuder jag på 5 poäng i grannkunskap också: Man är på väg ut ur sin boning right? Så tänker man preciiiis öppna dörren och kliva ut i stora vida världen när man hör att nån annans nycklar klickar i låset och nån annan går ut i trappan. Då är det viktigt att hålla andan, vänta i några minuter tills det är helt tyst utanför (så man är säker på att grannen gått)SEN kan man gå ut .

Digidiva

Och NU läste jag dallas sista inlägg! HAHAHAHAHAHAHAHAHA! F*n va bra!!!

Anonym

Rewdboy tar verkligen sitt namn på ALLVAR!
Tycker att den här "datapata" bara e .. hur säger man? mänsklig? till skillnad från Robot-rudde =)