le åt folk i din omgivning å bli idiotförklarad

nu kommer ett komplicerat blogginlägg där jag ska reda ut lite begrepp och deklarera lite sanningar åt er kära läsare. ni är ju troligen okunnigt patrask hela högen och jag ser det som mitt mission att utbilda och upplysa er.

well..min fd kollega (fyfan...ordet kollega e så jäääävla snutaktigt alltså) datapata skrev ett blogginlägg om att han blivit så happy av att en spärrvakt log åt honom och sa nåt trevligt häromdan. så nu tycker datapata att man ska börja smajla och snacka med okända människor på stan.

vad kan vi dra för slutsatser här?
jo...datapata bor inte i stockholm kan man ju rätt snabbt fatta. man ler inte åt okända människor. man snackar inte med dom heller. de enda som snackar med okända människor är vilsna turister som frågar efter vägen till slottet och gamla stan eller så är det patienter som blivit frisläppta sen de stängde ner långbro mentalsjukhus.

om man nu ändå skulle göra nåt så drastiskt som att säga "god morgon" till spärrvakten eller personen bredvid en på tuben på väg till jobbet på morgonen så skulle personen ifråga skita ner sig totalt (utan att röra en min dock) och nästa dag ta ett annat färdmedel till sin arbetsplats. och sen skulle det börja snackas på fikat och lunchrasten

-asså hörru börje, fyfaaaan alltså sicken skum lallare jag mötte idag på snöret linje 17 imorse. snubben lixom lyfte på överläppen och visade sitt tandkött för mig helt oprovocerat. skitsjukt!!
-nääe..vaffaen säjeru hasse? eresanning polarn? vicken idiit!
-svär! lirarn bah: *shlompdreggel* åså blottade han tandköttet och sina fula gula tänder.
-ajjevvlar! å du som e så skraj för tandkött å grejjer...gick de bra?
-jotjenare...jag fick ju stiga av nästa station å rota fram en påse i närmaste papperskorg som jag sen hyperventilerade i för att tagga ner å landa liksom.

så..fatta. detta väntar er om ni får för er att sticka ut ur mängden. ingen vill att ni frågar dom om hur dom mår eller hälsar på dom. de känner inte er!
kappish?
de enda okända människor ni kan snacka med och det blir accepterat är era kusiner och fastrar som ni träffar runt jul och påsk. i detta fall är det tillåmed så att om ni INTE snackar med dom och frågar hur dom mår eller säger "hejsan" så kommer de undra om det är nån släktbeef på gång. så håll isär detta nu...annars hamnar ni på TV3s "grannfejden"

:

Anonym

HAHAHA. Fy fan vad du är sjuk! Ses på bandyn. Tjo

Anonym

Jag har inte skrivit att man ska börja smajla och snacka med okända människor. Jag skrev att det inte är så svårt att vara vänlig mot de du interagerar med. Om du kliver på bussen och säger ett glatt hej när du visar ditt SL-kort istället för att vara så jäkla cool och ignorera.

Och om vi vänder på det, är det inte trevligare om busschauffören säger hej eller varsågod och låter trevlig än att han sitter där och muttrar och bara hatar sitt jobb för de som kliver på är jobbiga och otrevliga, som du. ;)

Så för det första, läs innan du kommenterar och för det andra, var inte så jäkla grinig. Att vara stockholmare är ingen ursäkt. ;)

rewdboy

datapata: jojo..jag läste mellan raderna. du sa visst att man skulle smajla fett å surra järnet. så de så

och..nej! det är inte alls trevligt om busschaffisen börjar prata med mig. jag vill inte prata med honom. jag har tillräckligt med kompisar. fan..en till polare funkar inte tyvärr. speciellt inte om han/hon jobbar på SL.

no funkish!

Anonym

Nä, det fanns inget mellan raderna och jag har fortfarande inte skrivat du ska PRATA med dom eller dom med dig. Bara kanske hej eller tack och varsågod. Egentligen bara vanligt folkvett även i storstan. :)

Jag vill inte heller prata med dom men jag säger i alla fall hej när jag kommer fram till kassan på ICA och tack när jag får tillbaka växel eller kvittot. Inte så jobbigt precis.

rewdboy

men då pratar man ju
eller kör du teckenspråk med dom?
då tror dom ju att du e ännu skummare!