Området är avspärrat

Aftonbladet skriver att en kvinna har blivit mördat i Årsta. Shit..det har börjat bli lite farligt i min hood nu. Man kanske bör flytta.
Såhär står det i tidningen:

En kvinna i 50-årsåldern har hittats död vid Årsta IP i Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord.

Larmet kom in till Stockholmspolisen klockan 09.19 i morse. En hundägare ute på promenad hade hittat den döda kvinnan och ringt in.

– Det finns i nuläget inga tecken som tyder på att hon har blivit utsatt för brott, men man har hittat fotspår i snön som måste kontrolleras. Man kan därför inte utesluta brott och en förundersökning med brottsrubriceringen mord har inletts, säger Christina Johansson, pressansvarig på Stockholmspolisens ledningscentral.

Området är avspärrat. Okeeeej...?varför står de att området är avspärrat? Är inte det standard att spärra av en brottsplats?
Vad tänkte Malin Axelsson som skrev den här notisen att just den meningen skulle tillföra? Eller kändes notisen så kort att hon kände för att lägga till en rad och kom inte på nåt bättre än "Området är avspärrat"??
Jag är förbryllad...

:

Dallas

Ska det heta "min hood", "mina hoods" eller eftersom vi är i Sverige kanske "mitt kvarter" eller, om området är större än min gata i stan, så kanske "mina kvarter".
Hmm, inte lätt med svengelska vs. svenska vs. thugtalk.

rewdboy

tydligt att du är en typisk villalasse. det heter helt klart "min hood". om man bott i hooden så vet man att det heter "min hood". punkt slut.

Dallas

Ja, men jag bor inte i hooden, jag bor på vischan, i en träkåk. Inga betongbarn här inte så jag håller mig till det svenska språket.