Mats Magnusson har en bit kvar till toppformen

Zinedine Zidane ordnade en välgörenhetsmatch i måndags där han samlade ihop några av sina gamla fotbollspolare för att möta ett allstar-lag från Benfica. En fin gest i samarbete med FN för att samla in pengar till offren i Haiti.

Om man kan något om fotboll så vet man att Sverige har haft två tongivande svenskar i Benfica i form av mittfältaren Stefan Schwarz som det går otaliga historier om vad gäller hur hård och tuff han var som fotbollsspelare. Dessutom spelade en viss Mats Magnusson där rätt länge och han öste in mål för Benfica. Masse var svensk landslagsman och han vann även den portugisiska skytteligan 89/90. Alltså en riktig målspottare som fortfarande är välkänd hos Benficas supportrar.

Dessa två svenska snubbar var alltså med i välgörenhetsmatchen och symboliskt nog så bytte Stefan Schwarz med Mats Magnusson. Men när Mats klev in på plan så visade han att hans fysiska status inte riktigt var den hade varit en gång i tiden. Det var faktiskt jävligt pinsamt och man undrar ju om det inte var direkt hälsovådligt för Masse att spela den där matchen. Hans hjärta måste ha tagit sjukt mycket stryk. Förutom att han såg ut som en val på torra land så undrar man vart hans bollkänsla försvunnit någonstans. Jag menar, kolla Maradona. Killen knarkade, söp och åt som en besatt och gick upp en sisådär 140kg men bollkänslan satt ändå där oavsett hur fet och risig han var.

Kolla på den här sorgliga stilstudien av Masse från matchen. Han missar en nick grovt. Det ser ut ungefär som när min morsa försöker nicka. Det värsta är dock när han tar emot en långboll (kolla hur backen inte gör några som helst försöka att gå nära och ta bollen bara för att inte förnedra Masse) och sen ska passa. En väldigt lös och enkel passning men bollkontakten får denna fotbollslegend att ramla omkull!!! Och sen ligger han där som en strandad val och sprattlar.
Balans och bollsinne som en sten!
Man vet fan inte om man ska skratta eller gråta! Att den där sprattlande högen skulle ha öst in mål för Benfica på högsta internationella nivå är helt obegripligt!
Ni kan även se ett klipp på aftonbladet.se

1 :

Martin S.

Men herregud, haha!