Iphoneägare är jävla skåp hela bunten


fyfan. nu e jag förbannad.
igen.
varför? jo..de ska jag tala om för er.
Iphoneägare. vad är det för fel på dom?
på jobbet är vi 19 pers. Om jag räknar med vår systerbyrå Söderhavet så är vi ca 35. Av dessa 35 har nog 20 en iphone. Inget fel på det.
meeeen, iphoneägare har en irriterande förmåga att flasha sin iphone jämt och ständigt!
de knallar omkring med den i högsta hugg hela dagarna, typ i ansiktsnivå och så virvlar ett långt fult pekfinger framför pekskärmen som de sen i en attackliknande rörelse skickar iväg mot skärmen för att trycka på nån knapp.

Iphoneägare fipplar heeeela tiden. 23 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Kanske inte när de duschar men de sitter definitivt och fipplar när de sitter och klossar. Perfekt tillfälle att testa multitouch som alla iphoneägare är så sjuuuuukt stolta över. Även det är en grej som jag inte förstår mig på. Vaddå multitouch? det är ju fan enklare att zooma med enfingerszoom!

Ibland undrar man lite öer vad de fipplar med hela dagarna. Ok, jag förstår att man fipplar mer med en smartphone än med en vanlig mobil, låt säga en SonyEricsson K750 eller nåt annat gammalt mög. Iphonen har ju onekligen fler funktioner.
Men att heeeeela tiden ha ett finger som vevar runt för att få trycka eller smeka på sin iphone det är jävligt weird och sjukt nördigt. Dessutom så ska de alltid visa vila "coola" applikationer som finns till iphone.
Tex K2 på jobbet har en "jätterolig" app som kan spela in en snutt när du pratar och sen spelar den upp det fast du låter full.
skitkul. verkligen.
det finns även "roliga" applikationer som låter som en pruttmaskin, maskingevär eller som håller reda på bensinförbrukningen i din bil genom att G-sensorn känner av när du accelererar och bromsar. Hur fan ska den veta hur mycket soppa min bil drar? Att appen är fruktansvärt missvisande spelar dock ingen roll. Den finns och den är "rolig".
Jag vill inte lyssna på pruttljud från en telefon!
hur fan kan det vara så att en jävla telefon får vuxna människor att sjunka till neanderthalarnivå. detta skulle fan inte vara accepterat för 20 år sen.

Låt säga att en fullt frisk vuxen människa för 20 år sen hade köpt en liten plastmackpär på Clas Ohlsson. Mackapären hade 4 knappar som framkallade olika ljud. Knapp nr 1 framkallade mökljud, knapp 2 lät som en kulspruta, knapp 3 lät som en brunstig gethona och knapp 4 lät som ett professionellt fyllo. Denna person tog nu med sig den här mackapären till jobbet och så gick han omkring och tryckte på knapparna. Hade arbetskamraterna tyckt att detta var coolt?
tveksam va? personen hade blivit idiotförklard. Men mest troligt hade han nog aldrig tagit med sig och flexat den på jobbet. Självbevarelsedrift kallas det för.
Men ponera att personen istället var 5 bast och gick på dagis. Hade det gjort succe bland dagispolarna? troligen.
Men om mackapären är en iphone och ägaren är 35 så är det tydligen inga problem att tycka att det är kul att plåga sin omgivning med fylleljud eller annat skit.

:

kallepa

Det heter iPhone.

Anonym

Nä .. Apple vill att den ska stavas iPhone.

Dallas

Instämmer, förstår inte riktigt nöjet i alla små applikationer. Det är ungefär som allt mög på Facebook.
Måste dock erkänna att jag kanske införskaffar mig en ifån snart. Främst för Spotify och jag i och med det får ett bättre abbonnemang än vad jag har idag men till bättre pris.
Men jag lovar, du kommer aldrig se mig fladdra runt med fingret när jag är ute och går, inga lasersvärdsljud, inga pistoler eller hagelhurror.

Unknown

@Dallas Om du främst vill ha en iPhone för Spotify så är det väl bättre att köpa en telefon som kan köra Spotify samtidigt som du gör annat, t.ex. skickar sms?...

rewdboy

@dallas: ja, det finns ju en hel del grymma androidlurar som faktiskt kan köra spotify samtidigt som du kör annat. jag vet inte men man ska väl fortfarande inte glömma nokia och symbian. spotify är på gång till symbian nu och även om jag inte vill ha en nokia nu så har de ju faktiskt en del sköna lurar ute och på gång

yoakeem

Men vad är det för konstigt att man använder en produkt mycket om den är användbar på så många sätt? Om man gillar att gör pruttljud med telefonen, varför är det sämre än att spela ett spel på en PSP tex? Nu tror jag ju inte att de flesta som har en iPhone springer omkring och gör pruttljud med den, utan använder den till mycket annat. Men det är klart att en del appar bland de 75.000 som faktiskt finns är töntiga, löjliga och irriterande för omgivningen. Och kanske är det just därför dessa appar är så bra. Annars skulle man ju inte få läsa sådana här irriterade blogginlägg! ;)

rewdboy

@yoakeem: dom där pruttapparna finns till winmobile och android åxå. men min uppfattning är att winmobile och android-användare inte håller på och pillar på sin telefon i tid och otid som iphoneägare. det är som en ny kroppsdel som de har köpt. jag tycker det är lite weird.

yoakeem

Prutt prutt prutt...

Anna

Du kommer ju aldrig kunna införskaffa dig en iPhone efter det... Å andra sidan så är ju dina åsikter gjutna i betong så risken att du ändrar dig är ju promilleliten... puss puss

rewdboy

jag kan visst skaffa mig en iphone. men jag kommer inte gå omkring på stan och skylta med den hela dagarna.

fast nu är jag dock mer sugen på en HTC Hero eller Samsung Galaxy än en iPhone

Anna

Spännande..

Pandamamman

Jag relaterar. Jag är typ gift med en iPhone så till vida att mannen i mitt liv har en intensiv relation med sin. Den åker fram överallt, hela tiden. När han och hans bästa kompis ska bajsa på sina respektive arbetsplatser så försöker de synka sitt björnande så de kan spela monopol mot varandra med telefonerna.