Hjulsta var inte så farligt

som ni kanske har hajjat vid de här laget så var jag i Hjulsta igår. skulle lira korpfotboll på Hjulsta BP. under dagen så var vädret fint och solen sken. men ju närmare matchstart klockan led så blev vädret sämre och sämre. molnen blev först gråa och sen svarta. sen bröt helvetet löst och det blixtrade och dundrade från de nu svarta tunga molnen. well...jag är ingen banger och i mina tankar fanns inte konceptet "det blir nog ingen match idag".

vid 18:32 tog jag så den gröna tunnelbanan till fridhemsplan och bytte där till blå linjen ut mot hjulsta. framme 19.06. jag styrde kosan mot första bästa kiosk för att tjacka en flaska vatten eftersom jag hade glömt packa ner en sådan på morgonen. knallade in och det står en buskig mörk farbror och snackar arabiska med en annan buskig mörk farbror där inne. jag tar en flarra Aqua d'Or och hivar fram en hundring till den buskiga farbrorn bakom disken. han tar emot hundringen utan att se på mig samtidigt som han fortsätter jiddra arabiska med sin polare. ger mig 90 svenska coronas tillbaka i växel, ser fortfarande inte på mig eller säger hej eller whatever och fortsätter jiddra arabiska. jag säger bajbaj och drar.

står utanför kiosken och undrar var i helvete Hjulsta BP kan ligga nånstans. jag har aldrig varit i Hjulsta i hela mitt liv. jag gissar på vänster. hade kollat på eniro innan jag åkte och det stod nåt om att adressen var Hjulstastråket/Hjulstav/E18. vad i häcklefjäll är det för adress? aja..det står en skylt som pekar mot hjulstastråket och jag börjar knalla och hoppas att det är rätt håll.
jag knallar genom lite bostadsområden, höghus. har aldrig skådat så många paraboler i hela mitt liv. jo..förresten. i rinkeby såg jag nog så många. balkongerna används bara som hållar för paraboler i Hjulsta. tror fan inte att de e många som käkar frulle på lördagmorgonen och njuter av frisk luft och morgonsol ute på balkongen när de sköljer ner sin morgonfralla med halalost och skivor av koshertomat här ute i Hjulsta. knallar vidare förbi en lekplats och förbi en parkering. det står bara en bil på parkeringen. en Saab 9-3. den nya modellen. eller...det hade varit en Saab en gång. den är totalt utbränd och inget som inte är i metall finns kvar. ett naket stålskelett helt i svart. fint.

jag börjar känna att jag är jävligt fel ute och plockar fram google maps på mobilen. men inte fan kan man hitta en adress som heter Hjulstastråket/Hjulstav/E18. men jag ser en grå fyrkant på kartan som borde vara en fotbollsplan och styr kosan ditåt. kommer till slut fram och det ÄR faktiskt en fotbollsplan. visserligen helt jävla dränkt med vatten och i princip ospelbar. men jag vet fortfarande inte om detta är Hjulsta BP. finns inga skyltar som säger så. däremot en vinröd Volvo 940 som nån har tagit på en joyride och bestämt sig för att demolera precis på kanten av fotbollsplan. jag står där och väntar. hade förväntat mig att se mina medspelare eller lite motspelare på plats. men inte en enda människa är där. jag ringer och frågar var mina medspelare är. de e på väg säger dom. efter några minuter dyker en vit bil upp. jag frågar om han vet om detta är Hjulsta BP och han svarar att så är fallet. *puh*. väntar några minuter till och snart dyker mina medspelare upp. men knappt några motståndare. alla undrar om de ska bli match. tydligen har matchen innan blivit inställd pga av åskvädret. det är iaf ryktet som går. vi har ingen domare. skit samma..vi bestämmer med motståndarna att flytta på målen och krympa planen och köra 6-manna. Yay, det blir match! och vi vann såklart! blev väl 9-4 till oss!

:

Digidiva

Jag fattar inte det där med saaben. Eller att den var utbränd passar ju, men jag har precis läst aldrig fucka upp och enligt den ska det bara finnas pizza-racers på parkeringarna.

rewdboy

det fanns pizza-racers åxå..men saaben kanske var från nån joy ride eller nån utböling som hälsade på och fick ett varmt välkomnande i hooden

Digidiva

varmt välkomnande var ordet. varmt som i "vi kan grilla marshmallows i resterna av din bil"-varmt:-)