nej, det är fan inte vår!

nu måste jag skriva ett sånt där surt inlägg igen.
återigen bevisar folk i min omgivning sin glömska.
för varje år vid den här tiden så får man nämligen höra exakt samma kommentarer när vädret är som det är just nu.
ja, det snöar lite och folk blir otroligt förvånade och dessutom småsura över att det inte är soligt och varmt och knoppar på träden istället för fallande snöflingor i luften.

FÖR HÖGE FARAO! det är fanimej mars månad och det är inte vår i mars! sen när är det vår i mars? i sverige?
jag stod tex å väntade på bussen igår och så utspelade sig den här konversationen mellan en gammal tant som satt på bänken å väntade på samma buss som mig och en skröplig gubbe med käpp som kom knallande och som tydligen kände den gamla tanten.

"-häppåre, hur står de till härdå?"
"-jorå, det är bara bra"
"-brabra..hur är det med gumman din?" (gubbens fruga verkade lite krasslig tydligen)
"-jadu det är rätt bra. eller..javadskaman säga? de ÄR ju som det ÄR förstås.."
"-mm...ja. hm...du, vad vackert det är när det är vitt på trädgrenarna såhär. men man hade ju hoppats på lite värme och att träden skulle börja knoppa"

WTF??
knoppa? i mars? ge er för fan?
februari är årets kallaste månad generellt och inte fan slår de om från att vara årets kallaste månad till att trädjävlarna börjar knoppa på ett par veckor?
det är vinter och det kommer vara vinter ett tag till!

KAPPISH!?

jösses..

:

Anonym

Ja, men BRA, nu blir jag deprimerad också! Klart att det inte är vår såhär års, men det borde vara år såhär års! Folk skrev in i tidningarna i mitten av februari att de sett massa vårtecken, och vad har jag fått se? Inte ett skit, förutom massa snö, slask, snö, smält hundbajs, snö. Jag vill ha vår och knoppar nu, även om jag är allergisk mot allt som egentligen har med våren att göra >.<

yoakeem

Hahaha. Det ständiga vårgisslet. Enligt wikipedia så är vår på norra halvklotet månaderna mars, april och maj. Men då får man inte glömma att vi befinner oss på norra, norra halvklotet (Sahara ligger ju också på norra halvklotet) och inte riktigt kan räkna till oss vårmånaderna enligt det. SMHI definierar vår som när dygnsmedeltemperaturen är stigande och över noll grader i minst sju dagar. Det är inte riktigt än...

Anonym

Hur tror du att man mår som landsflykting i Luleå då? Här början man hoppas på plusgrader i mars eller i alla fall varmare än -5. Det inträffar icke!

Här uppe kallar dom det vår när man kan gå ut utan att få köldskador. Det brukar bli runt påsk. Snödjupet ligger då på runt 1 meter. Norrbottningarna tycker att det är den bästa tiden på året (sanning!), medan jag gråter och drömmer efter bar asfalt och stinkande tinande hundskit.

Snön försvinner helt i mitten av maj. Utan att överdriva.

Lite perspektiv...

Helena

SÅ. Skönt ändå att bli nedslagen i skorna sådär. Tack Rudde! ;)