volvoidioter

jag skrev i ett tidigare inlägg om vad jag tyckte om V70 ägare.
nu har jag återigen fått vatten på min kvarn. och därmed borde jag vetenskapligt ha bevisat min tes om att man blir aningens kokobäng i bulet när man skaffar volvo v70.
för när jag körde hem från kungsbacka i söndags så hände detta:
jag ligger och cruisar med gamla bettan i 140 med farthållare på motorvägen. det är tvåfiligt och bred rak väg. snett framför mig i innerfil ligger en stor fet silvrig volvo v70 och kör aningen långsammare än mig och som jag ska således strax kommer att passera. lite längre framför oss kommer en påfart och en tomte e på väg att köra ut. han ligger en bra bit före volvon och jag ligger med nosen precis vid hans bakre kofångare. jag ligger absolut inte i döda vinkeln. och han ser bilen framför honom klart och tydligt och man ser lätt att han ska köra ut. vad borde han göra i det här läget?

1: släppa fram bilen som e på väg in på motorvägen genom att hålla konstant fart eller kanske bara släppa liiite liite på gasen och vara en trevlig trafikant?

2: trycka plattan i mattan å få upp V70-skrället i 220 och gasa förbi bilen som e på väg in?

3: vänta lite och sen utan att titta åt vänster påbörja ett filbyte?

idioten valde såklart alternativ 3.
det bästa är att han börjar blinka EFTER att han börjar byta fil!!!
varför blinka alls då???
ett ord: IDIOT!

nu börjar de bli aningen lite läskigt här för jag inser att om inte stekarn bromsar så måste jag välja om jag ska antingen smälla med hans fula V70 eller köra in i vägräcket.
han kommer närmare och närmare. jag börjar svänga ut vänster mot räcket. anna skriker nåt roligt som jag inte riktigt minns. man ser hans fula blinkers blinka närmare och närmare. tillslut är han ca 5 cm från vår bil. jag har börjat gasa men de verkar han åxå göra. till slut verkar han titta upp och bromsar av.
fan va sur jag blev...


det roliga är att på lördagmorgonen innan så ska jag och reza sticka å spela tennis. tennishallen ligger i mölndal och eftersom reza är bakis som en gammal hund så tar vi min bil och jag kör.
på vägen dit så passerar vi en gammal mack. där står en volvo, dock inte v70 utan en 745:a. jag ser den ca 100 meter innan vi passerar macken. den står still. men vad händer när jag är 10 meter ifrån bilen? jo..då KÖR MÄNNISKAN UT!! ingen blinkers eller förvarning whatsoever!
jag slungar min fot på bromsen och tvärnitar och kastar mig sen på tutan och tutar i typ 10 sekunder. som tur är var det 50-väg och jag höll hastigheten och hinner bromsa samtidigt som bilen framför gasar på som fan.
volvon kör sen framför mig men typ 200 meter senare blinkar den höger och svänger av och stannar vid en parkeringsficka vid vägkanten. jag kör förbi låååångsamt för att demonstrera min ilska.
fast de går inte. för när jag kör förbi så ser jag att det är en gammal tant och hon hänger över ratten och andas frenetiskt. hon såg totalt livrädd ut. hon måste blivit riktigt skraj när hon insåg vad som höll på att hända och som kunde hänt för att hon vägrade titta innan hon körde ut.

: