SVT Text sid 314

314 SVT Text         Tisdag 04 nov 2008
BASKET 4 november

73-årig poängplockare på college

73-årige Ken Mink satte två straff-
kast igår för Roane College när dom
utklassade King College med 93-42
i den amerikanska collegeserien.

Mink som är heltidsstudent fick
chansen när det återstod 16 minuter av
matchen och hade bara ett skottförsök
som han missade innan han byttes ut.

Sju minuter senare fick han återigen
chansen och blev foulad. Straffkasten
satte han trots att det var 52 år
sedan han spelade sin förra match.

Mink tränar regelbundet med skollaget
och är nöjd med att fått chansen.

:

Lallis - liv och leverne

Say What?
Ok. Även om jag tänker totalvägra sådana sporter i den åldern, så hade det ju varit liite lattjo att ha orken. Känns det som. Oj..

Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Anonym

Såhär står det "De andra religionerna vet jag inte så mycket om heller, men de jag vet något om, vet jag bara negativt om." - alltså står det inte att jag inte vet någonting. Visst finns det säkert missionärer som tvingar folk att bli kristna (eller iallafall försöker) men det gör väl inte hela tron orättvis? Snacka om att dra alla över en kant. Det står inte någonstans i bibeln att man ska tvinga folk att bli kristna och jag har minsann aldrig träffat en enda kristen människa som försökt tvinga på mig kristendomen (menar av de som inte vet att jag är troende).

Vad är det för likheter du menar?
Kristna ber till Gud, muslimer ber till en viss Allah, hinduer ber till en elefant, en åttaarmad "maninna" med mera, buddhister har ingen gud alls utan lever efter en viss man vid namn Buddhas lära, judar tror inte att jesus fanns men att Gud finns.

Kristna ber när de vill och behöver det, fastar när de vill och får visa sitt hår hur mycket som helst, muslimer tvingas be 5ggr om dagen och fasta under en hel månad, man tvingas även gömma sitt hår som kvinna, hinuerna har delat upp alla människor i olika kast och anser att man blir oren av att på något sätt ha kontakt med en "kastlös", de är inget att ha och är totalt utstötta från samhället, man får inte prata med de eller dricka samma vatten. Buddhismen vet jag inget negativt om än iallafall, inom judendomen tvingas alla nyfödda pojkar att omskäras (även inom islam om jag inte minns fel), man får inte äta viss mat, för det är fel och orent (även inom islam), så visst är de olika! Eller?

http://mammabeckas.blogg.se

rewdboy

allah, gud, elefant, shiva, jahve etc..allt är bara namn och symboler. olika namn och symboler för gud. detaljerna som du nämner som olikheter mellan religionerna men själva kärnan i tex kristendomen, judendomen och islam är mer lik än man kan tro. det är ju faktiskt inte helt skilda läror. det finns grymt mycket som jag kan ta upp men jag är faktiskt för dålig på detaljer eftersom det var sjukt länge sen jag verkligen intresserade mig för och läste på om detta. men jag föreslår en halvtimmes googling på ämnet så tror ja du fattar vad jag menar.

tex, fasta har man gjort även inom kristna läran, omskärelse har även det funnits. att be regelbundet gör väl rätt många munkar och nunnor i kloster.

att muslimska kvinnor måste täcka sitt hår är dessutom inte sant.

rewdboy

men...klart det är olika. det är trots allt religioner. men att säga att nån annan är mer "rättvis"...nja. inte ens kastsystemet kan väl ses som värst orättvis. om man tror på systemet så ska man ju kunna vandra uppåt i kastsystemet genom att skaffa sig bra karma. och då återföds man högre upp sen. och det skulle ju isåfall vara bra och helt välförtjänt