fildelning is the shit

det är en massa jidder om fildelning och den där IPRED lagen just nu.
läser på datapatas blogg och han skriver såhär ang att ladda ner musik.

"Det är klart att det är fel men det är inte svårt att se hur det har blivit så. Det har inte funnits några billiga lagliga alternativ. Priset för en skiva har skjutit i höjden och ungdomar har inte råd att köpa de skivor de vill ha. Det är heller inte roligt att köpa en skiva med 12 låtar och så är det bara 3 som är bra."

jag säger att de där e bara bullshit från dom som försöker rättfärdiga sitt handlande och döva sitt dåliga samvete.

priset på skivor är fan samma som när jag köpte skivor som mest runt 1990-1995. då kostade en skiva runt 150 spänn. det är inte så mycket dyrar idag.
sen att de inte är roligt att köpa en skiva med bra 3 bra låtar, vad fan är det för jevvla argument? lyssna på låtarna innan då? det gjorde alltid jag. bara att gå in i skivbutiken å be att få lyssna ju!

att få köpa musik eller ens bra musik är tammefan ingen jävla mänsklig rättighet! det där med att musiken är dålig så man vill inte köpa är ett vanligt argument om man läser på lite forum där folk diskuterar fildelning. om man nu tycker att bara 3 låtar e bra så köp singlarna istälelt för albumet dårå!
anfäkta och anamma..jag blir lack.
ok..jag laddar åxå ner..men jag hymlar inte med att jag gör det för att jag e snål och lat.

vissa säger att det inte ska vara olagligt att ladda ner eftersom man inte "stjäl" nåt. man kopierar bara för originalet finns kvar. artisten har kvar sin musik. folk påstår att kultur ska vara gratis. men nån jävel måste ju skapa musiken. om de vill ha betalt för det så ska de för bövelen ha rätt att ta betalt.

vissa hävdar att försäljningen faktiskt ökar med fildelning eftersom folk upptäcker nya artister och sen köper det som de redan laddat ner. tillåt mig tvivla på detta. visst..en del, även jag själv, har faktiskt köpt en del som jag redan laddat ner. men det har hänt ytterst sällan.
det jag tror är att den generella skivförsäljningen kanske inte drabbas så hårt. folk upptäcker ju uppenbarligen ny musik och nya artister. men jag tror fan att britney hade sålt mer om inte alla fjortisar kunde ladda ner skiten gratis från bittorrent och direct connect och kazaa etc.
visst..ALLA som laddat ner hade troligen inte köpt skivan. men jag är övertygad om att jävligt många av de som laddat ner hade köpt den istället om det inte hade gått att ladda ner den.

sen..ett annat dåligt argument. att i princip alla i sverige i praktiken blir brottslingar iomed att folks fildelning av copyrightat material blir olaglig.
so what?
att många håller på med det innebär väl inte att det ska hindra att man brottsklassar det??
om många börjar bajsa på trottoaren så betyder inte det att man bör tillåta det och istället sätta ut bajspåsar lite här och var på stan så folk kan plocka upp efter sig.

vafaan..tänk lite.
"vill du att folk ska grilla i din trädgård när du e på semester?"
"nä..men vaddårå?"
"du är ju ändå inte där och din trädgård finns kvar..."

1 :

Anonym

Åh, jag laddar aldrig ner, men det är för att jag inte vet hur man gör. Jag tycker också om att äga en riktig skiva... Ta ut texthäftet och lukta på det och, ja... Jag gillar det bara. I Uppsala finns det numera bara en enda riktig skivaffär, med undantag för Åhléns skivavdelning. En efter en har de fått lägga ner. Det är synd, tycker jag.