jag vill ha en fungerade spis nuuu

allvarligt...jag har inte lagat mat hemma på riktigt sen i slutet på juli. varför då tänker du? jo..vi håller åp att renovera köket hemma och det går i en ganska maklig takt. vi rev ut alla skåp och vitvaror. alltså har vi ingen spis. min polare tobbe skulle dra om elen. men vi har bara 1-fas och moderna hällar och ugnar drar en jävla massa ström. och med 1-fas så räknade vi ut att strömmen inte skulle räcka till att köra ugnen och typ 2 plattor samtidigt. då går proppen. så han skulle få göra nån specialare där vi drog in en propp till i proppskåpet och sen så skulle hällen gå få på en säkring och ugnen på en annan. men det krävdes lite meckande. precis när vi ska sätta igång så får vi en lapp i brevlådan att "nu ska vi dra 3-fas el i hela bostadsrättsföreningen". jaha...vad fan!? då får vi skjuta upp allt med att dra el i köket. för det jobbet skulle vara förgäves..

allt de här mecket med elen gör att vi alltså inte kunnat laga riktig mat på 1,5 månader. man kan ju käka ute vilket vi gjort en hel del. men det blir dyrt och jobbigt å trist i längden. lite jobbigt att inte kunna fixa sig lite ägg och bacon till frukost på helgen. vi har dock kommit på att man tex kan koka ägg i tekokaren. funkar finfint. funkar fan bättre än att koka på spisen. och färsk pasta går åxå att göra. bara att koka vatten i tekokaren och sen lägga pastan i en bunke å hälla över. klart på 2 minuter. sen får man göra nån pastasås i micron. den har vi iallafall kopplat in.
sen har vi käkat en hel del färdigmat från findus och dafgårds. jag hatar sånt skit egnetligen för jag tycker att mat ska lagas på riktgit. men har kommit fram till att dafgårds fiskgratäng faktiskt är helt okej mat...och billys pan pizza är också funkish.

men anfäkta och anamma...!!
nu har jag tröttnat! jag vill ha ett kök som funkar. det börjar bli jobbigt att hämta vatten från toaletten. ja..alltså kranen vid handfatet i toaletten dårå..

: