sugväder och sugmobiltäckning

sitter ute i en stuga ute i horred nånstans mellan kungsbacka och varberg. vädret suger nåt enormt. det spöregnar och solen ser man ca 8 minuter per dag. helt otroligt.

vill bara berätta om min fisketur som jag var ute på i förrgår med adde. mötte upp honom strax efter kl 12 vid hans lägenhet. parkerade bilen i hans garage sen åkte vi ut till båten. när vi kom fram så såg adde måttligt road ut för några idioter hade gjort inbrott i hans båt. de hade snott bensintanken. troligen hade några fjortisar snott den för att ta bensin till sina mopeder. varför?? det var typ 2-3 liter bensin i den max! helt sjukt idiotiskt. så vi fick vända bilen och åka till biltema för att köpa ny bensintank och slangklämmor så vi kunde koppla in den. sen tillbaka igen å koppla in grejerna. när vi sen väl kom ut så vägrade dom där jävla makrillarna att nappa. jag har varit ut med adde 2 ggr innan. första gången så fick vi (läs adde) en enda stackars makrill på ca 5-6 timmar. och då ska ni veta att makrillen är en stimfisk som lever i enorma jävla stim! om man får en enda makrill är det ju ett hån rakt upp i ansiktet. andra gången vi fisknade så var de typ halv storm så då kan man hajja att de inte gick så bra.

men den här gången..då kändes de skitbra! nu jävlar skulle jag fånga min första makrill. jag kände mig som en stor stark tuff makrillmördare! här skulle de slaktas makrill på löpande band. vi hade med oss två kasssar att fylla med fisk och jag skulle bjuda alla på grillad makrill på kvällen.

5 timmar senare så har jag inte känt ett enda hugg. ingen makrill på kroken. plötsligt så börjar adde hojta. snubben har napp. han drar upp en makrill. han hånar mig inte. inte än. men sen ere stilla en timme till. sen drar han upp två (2) på en gång! sen kommer några gubbar å lägger sig 30 meter från vår båt. och dom idioterna drar upp fisk efter fisk efter fisk. heeeelt otroligt. de får 2-3 varje gång och de får båda två samtidigt! själv har jag inte ens tillstymmelsen till fiskänning. adde drar upp två till och leder därmed med 5-0 över mig. gubbarna bredvid ser att vi inte får nåt och börjar håna oss.
"JAAA! DÄR SATT DEN!"
"YES, den högg på vägen upp. 3 på en gång!"
de snackar högt och ljudligt så att vi ska höra.
jag börjar bli lätt härsken å svär å allt. adde försöker muntra upp mig genom att testa allt möjligt. vi sliter loss lite makrill och sätter på krokarna för att se om det hjälper.
men nada.
vi testar att trolla och täcka av så mycket yta som möjligt.
men icke sa nicke.
vi lägger oss bredvid dom som får fisk.
hjälper icke.
jag svär å hotar fisken till döds för att den vägrar sätta sig på mina krokar.
det hjälper dock föga...

sen...efter typ 8 timmar händer nåt magiskt! jag får en fiskjävel!!!
jag blir glad som ett barn på julafton!
5-1..fantastiskt!
sen 3 minuter innan vi ska åka så får jag ytterligare en. det var faktiskt ett dubbelhugg men ena fisken släppte precis vid ytan.
jaja....jag fick fisk iallafall. även om det var två bara. med tanke på att makrillen är en stimfisk är det helt jävla otroligt. det är som att lyckas få en enda myra på sig när man står mitt i en myrstack men jag fick iallafall fisk...man måste vara glad över det lilla

: