min lokala leverantör av situation stockholm

alla som bor i stockholm känner till tidningen situation stockholm. förutom alla handikappade bilburna tomtar som aldrig åkt i stockholms kollektivtrafik då förstås...men alla som åkt kollektivt i stockholm då...ni vet vad jag snackar om.
situation stockholm är en tidning som delas ut av missbrukare och hemlösa som försöker komma tillbaka i livet. eller..missbrukare och hemlösa kanske dom inte är, troligen fd hemlösa och missbrukare. jag vet faktiskt inte. men skit samma..de försöker iaf komma tillbaka till ett svenssonliv genom att kränga tidningen situation stockholm.
tydligen är det så att de själva faktiskt köper in tidningen och sen säljer dom den för ett aningen högre pris och får då in mellanskillnaden.

nu när jag bytt jobb så tar jag t-banan från centralen till östermalmstorg varje morgon. vissa kallar mig lat eftersom man kan gå sträckan på 10-15 minuter men jag pallar fan inte knalla en kvart när jag kan ta tuben som tar max 1 minut.
när jag kliver av vid östermalmstorg så tar man två aplånga rulltrappor upp och sen till slut en kort liten rulltrappa för att till slut komma ut mot torget. där står varje morgon en snubbe som kränger situation stockholm.

jag kan inte hajja hur han säljer nånting. har aldrig sett nån köpa av honom. jag tror att en av anledningarna är att han verkar ha ett felaktigt talcentrum i sin cerebrala enhet. kan även vara icke fungerande stämband som orsakar problemet. i varje fall så har han uppenbara problem att utstöta andra ljud än vokalerna "ö" och "i".

så när den enorma skocken med potentiella kunder som går av tuben kommer upp dit han står precis vid utgången så låter det såhär typ

-(skocken med potentiella kunder): *mummelmummel* *host*
-(tidningssnubben): ÖÖI II ÖÖI?
-(skocken med potentiella kunder): ????
-(tidningssnubben): ööö iiööi ööii...

1 :

Digidiva

Jag förstår hur stackarn känner sig. jag har försökt beställa drinkar på spyan i gryningen. I MITT huvud lät det som att jag sa "kan jag be att få en ginotonic tack". Men antingen var bartendern sjukt dålig på svenska eller så omvandlades kanske budskapet till ööiii öööiii när det väl vandrat hela vägen från hjärnbarken ner till munnen...