känner ni vegetarianen som inte kan nåt om grönsaker eller frukt?

jag känner en finnpajsare som heter Päivi-Säde Korhonen. Det är ett lååångt och krångligt pajsarnamn som ingen orkar uttala. Därför kallas hon för Kräjzee-Pejv istället.
eller helt enkelt Kräjzee. Hon ses oftast iklädd nåt glittrigt med ett glas skumpa i näven.

en rolig grej med Kräjzee är hon är vegetarian. Hon käkar med andra ord inget som man kan bli mätt på. Jag fattar inte varför. Döda djur är gott (som ryss-ivan brukar säga när han grillar).

ja..hon är alltså vegetarian, men hon vet inte ett smack om grönsaker. Ja, alltså inge är väl att ta i. hon känner till dom vanliga gurka, tomat, broccoli, indisk mat, bönor, fetaost och såvidare.
men säg sötpotatis och hon ser ut som kapten haddock när han upptäcker att romen e slut i flaskan som ha precis halsat upp. hon vet inte hur man skiljer en mogen mango från en omogen. jag har svårt att tro att hon ens kan skilja på en mogen banan och en körsbärskärna.

är inte det här underligt? jag trodde att veggies visste vad dom käkade. det var liksom lite av grejen. man ska kunna exakt alla sorters dinkel och skit som finns, vad varenda ört i skogsbrynet heter och vilka rötter som är ätliga om man blir hungrig i skogen. men tydligen hade jag fel.

1 :

yoakeem

Om hon ska kunna hitta ätbara rötter i skogen måste hon först hitta dit. Det kan vara det första och största problemet. Korhonens familj saknar helt den gen som kallas orienteringsförmåga. Tro mig. Jag vet. ;)