varför simmar en känguru??


hittade en artikel på nätet idag som förbryllade mig rätt mycket.
det handlade om en känguru. kängurun var tydligen ute och simmade. vi snackar inte om en känguru som simmade i nån liten damm eller en sjö nu utan det var i havet som kängurun simmade. när kängurun var typ 80 meter ut från stranden så kom hans ovän hajen och käkade upp kängurun.

det som slår mig direkt i den här storyn är att det är jävligt underligt att kängurur överhuvudtaget simmar. jag menar, de har ju förfan inga armar!! dessutom har de jävligt underliga kroppar faktiskt, förutom dom där små dvärgarmarna. deras kroppar består ju typ bara av enorma bakben som de använder för att hoppa omkring med. de skuttar alltså fram i enorma skutt. de gör detta på torra land. trodde iallafall jag ända tills nu.

den här kängurun i artikeln som var ute och simmade 80 meter från stranden måste ju ha lärt sig simma nån gång. han kunde ju för fan inte bara ha varit ute vid stranden vid oceanen och tänkt "vad härligt det ser ut" och sen bara knallat ut och sen när han inte bottnade längre så började han vispa med sina dvärgarmar bara för att slippa drunkna och då upptäckt att han faktiskt kunde simma som vilken Ian Thorpe som helst.

jag tror inte på det där scenariot så därför antar jag att kängurun måste ha lärt sig simma innan, typ nånstans där det var lättare att lära sig än ute i den stora feta oceanen. typ i en plaskdamm nånstans. där så tog han sina första små simtag efter att kanske ha plaskat runt väldigt länge.

men iallafall, sen där här tragiska dan så kanske han fick för sig att sticka ner till stranden vid alioecanen och av nån sjuk anledning fått för sig att simma lite. varför han va 80 meter ut vete gudarna. då så kom helt oförhappandes en hungrig haj simmande (hajen kunde simma redan när den föddes så vi behöver inte utreda den detaljen). han ser det här underliga djuret med sina små dvärgarmar simma omkring här i hans hood och tänker att "vaffan, dom där små armarna ser jäkligt smarriga ut".

och så dör en gullig känguru mitt ute i havet

läs mer här:
http://www.news.com.au/couriermail/story/0,.....,00.html

:

Anonym

Deer Rescued Swimming 1.5 Miles Offshore
http://www.treehugger.com/files/2007/10/deer_rescued_sw.php

Anonym

hvad jeg ledte efter, tak