Spöken, finns dom och hur funkar medium egentligen?

Jag tror inte på gud eller spöken och jag tror inte på att det finns folk som kan prata med döda. Det är många som inte håller med mig men jag väntar med spänning på att bli motbevisad. Tex så sände kanal5 eller om det nu var TV3 en serie om medium som skulle hjälpa till att lösa olösta brott. Vad jag vet så kom de inte fram med nånting nytt alls.
Varje gång någon går på att medium verkligen har den där påstådda förmågan så hänvisar man till att "hur kunde de annars veta det" eftersom de lägger fram "fakta" och upplysningar som de troligen inte borde känna till.
Nyckelordet här är "troligen". För troligen så har mediet gjort efterforskningar på dig eller så är mediet troligen väldigt duktig på att läsa personer och deras reaktioner eller på att styra personers tankar i en viss riktning. Tex är trollkarlar och magiker som Joe Labero eller Derren Brown duktiga på att få oss att tro att de gör en sak medans de i verkligheten gör något annat. Det är så de får spelkort att försvinna i tomma intet eller halvnakna brudar att sväva i luften.

kolla på den här videon med Derren Brown där han visar hur sk medium jobbar. Han lägger fram lite fakta som inte alltid har nån relevans men så fort han får minsta reaktion så spinner han vidare på det och personen tolkar det som verklig fakta. Det fungerar såklart om man VILL tro på det.

http://www.youtube.com/watch?v=G18NfN76bAs&feature=fvw

Kolla även på den här videon där BBC "avslöjar" sk medium och hur de jobbar


: