helvete, hur kallt får det vara!?

det är grymt kallt ute.
det är så kallt så man inte kan andas för djupt, för då fryser näsborrarna ihop och tar typ en kvart att få isär de där förfrysta skinngrejerna som bildar näshålan igen. och då endast med hjälp av nästan kokande vatten.

men alltså förstå mig nu, jag är inte den som klagar när det äntligen blir riktig vinter och kallt.
jag gillar snö och kyla.
på vintern.
utomhus.

mitt problem är att på jobbet så är det fan kallare inomhus än utomhus.
när jag krubbade lunch på kontoret idag så satt jag och skakade som en liten vettskrämd byracka.
satt där vid köksbordet och förfrös mina extremiteter medans matlådan snurrade runt i micron för att värmas i 3 minuter.
sen när det plingade så kastade jag över matlådans innehåll på en tallrik och slevade i mig maten på ca 2 minuter. allt detta medans jag fortfarande skakade och frös.
jag fick ha ena handen i fickan medans jag med andra handen greppade gaffeln och pillade in tuggor i min mun. efter varje tugga fick jag byta hand och värma den andra så att den inte skulle förfrysa och så att mina fingrar skulle ramla av.
jag satt alltså inomhus i gamla stan. inte på sista baslägret på Mount Everest.

fyfan för för kyla. kyla inomhus alltså...

: