jaha, då blev man stoppad av kustbevakningen ikväll

yep, efter att ha köpt båt så tog det fan inte lång tid innan man blev stoppad av kustbevakningen för första gången. jag och chrille O var ute och fiskade i mälarn. det blev lite sent och lite mörkt. vi blev ute lite längre än vi tänkt. så vi puttrade hem. på vägen så ser vi en KBV-båt som masar sig fram. vi garvar och tänker "det vore ju jävligt typiskt om de stoppar oss nu". jag kör på och förbi dom. ingen reaktion. puh..kommer in i ett sund där det är fartbegränsat 7 knop. slår av lite då skickar KBV-båten igång sina fina blåa saftblandare. FAN! jaja..jag slår av på farten och hör hur de ropar i megafonen "kan du köra in och lägga dig bredvid oss?".

en polistjej hoppar ombord på vår båt och frågar vart våra lanternor är.
-"jaadu, vi håller på att dra om elen i båten och plockade ner den förra veckan" säger jag.
-"det börjar bli mörkt och ni syns lite dåligt"

well..hon va bussig och vi slapp böter. men sen så skulle vi ju åka hem till årstaviken. KBV 20 meter bakom oss och fartbegränsning så jag kan inte brassa på. skitkul...vår båt ger ju fan mer svallvågor när vi kör långsamt än när vi har fart. men rätt ska vara rätt. och nästa helg så åker nya lanternor upp tillsammans med ny strömbrytarpanel.

:

David

aj aj ja det är ju lite surt. Tur att dom var snälla. Gäller att ha rätt laternor oxå, beroende på hur fort båten kan gå och hur stor den är :)

Elin

Det klart man blir om man inte har sjövett! Ni borde gå en kurs.

rewdboy

alltså vi hade ju lanternor fram tills för en vecka sen. men nu när vi ska dra om elen så plockade vi bort grejerna. men snart ska det upp fina lanternor på båtskrället