istappar på fingrarna

det är den 3:e juni.
det är minusgrader ute.
det regnar ute.

eftersom jag måste vara lite småhurtig så cyklar jag till jobbet.
dels för att få nån som helst träning och dels för att spara in kostande för månadskort i lokaltrafiken. (sparar ju grova pengar på detta)
men eftersom jag e lat så brukar jag så fort det är lite halvdåligt väder ändå ta bussen och då måste jag köpa stämpelremsa för att åka buss. det är ännu dyrare än att köpa månadskort. speciellt om man tappar bort korten lite då och då.
javadfan..jag har ju en sjysst cykel och förra sommaren så köpte jag även sjyssta kläder som jag kan dra på mig så jag kan cykla även om det regnar. och imorse tänkte jag att "anfäkta och anamma, nu jevvlar ska jag cyklar fast himlen pissar ner på oss människor" så jag drog på mig mina överdragskläder och släpade ut cykeln jag cyklade till jobbet.

fort fort trampade mina standardfötter de små pedalerna i cirkelformade rörelser. runt runt, fort fort. trampa trampa trampa. oändliga varv trampade mina fötter pedalerna som drev kedjan som drev bakhjulen. det var blött och eftersom jag inte har några stänkskärmar så skvätte det överallt. bakåt struntar jag i att det stänker. jag har ju regnkläder. men från framhjulet så stänker det upp i mitt ansikte. ju fortare jag cyklare desto mer stänker det i mitt ansikte. jag känner smaken av mosad daggmask på mina läppar och undrar vad fan jag håller på med. lugna sig lite. ok...jag slår av på takten. det stänker mindre. men det smakar fortfarande äcklig daggmask. så jag trampar på ändå.

nu börjar jag helt plötslig frysa om fingrarna. det är kallt som i sibirien. och ju fortare jag trampar desto kallare känns det. jag måste hålla in fingrarna, men kruxet är att då blir det svårt att bromsa. skit samma. eller...ojsan, en nerförsbacke!! jag måste veckla ut fingrarna från deras skyddade tillhåll inne i min varma handflata så jag kan använda bromshandtagen. usch och fy. men jag överlever och bromsar in utanför jobbet, låser cykeln, tar av sadeln och går in i det varma sköna trapphuset.

fantastisk morgon.

:

Anonym

Du är ju lite knäpp du...

Elin

Jag tror inte på att det var minusgrader!

LimaPer

Det är något som inte stämmer:
"det är minusgrader ute.
det regnar ute."

Om det hade varit minusgrader så borde det väl snöa?