saknar ni en hjärncell eller?

alltså..rökare. vad är det för fel på er?
varför måste ni stå och bolma som värsta polska kolfabriken inne i busskurerna??
ställ er lite utanför. jag vill inte vara passiv konsument av billiga östeuropeiska cigaretter. isåfall hade jag tjackat smugelcigg själv och rökt på hemma i lägenheten själv på tidpunkte jag valt själv.
sen..varför envisas ni med att suga så intensivt på den där fula eldpinnen så att kinderna håller på att åka rätt in i skallbenet på er när ni ser bussen komma och försöker få in så mycket rök ni bara kan innan bussen stannar och dörrarna öppnas???
vad är det för sjukt beteende?
det ser ju för bövelen ut som att ni övar inför OSfinalen i "samla så förbannat mycket rök du kan i innanmätet på din kropp".

scenariot är likadant varje gång:

 1. man ser rökaren suga lite lugnt på sin brinnande eldpinne av papper
 2. bussen närmar sig i horisonten.
 3. rökaren ser bussen närma sig.
 4. rökaren ser att mer än halva papperspinnen återstår.
 5. rökaren börjar suga och blossa som en tok på den brinnande pinnen som han har i käften.
 6. ciggen glöder utav bara helvete av allt sugande och blossande.
 7. bussen kommer till busshållplatsen och bromsar in.
 8. rökaren suger ännu hårdare och det uppstår stora kratrar i ansiktet på rökaren där det en gång fanns kinder eftersom det vakum som nu infinner sig pga allt sugande får allt skinn på rökarens kropp att söka sig invärtes.
 9. bussens bromsar har nu effektivt stoppat bussen helt och dörrarna öppnas.
 10. rökaren tar ett sista bautastort bloss, slänger den brinnande pinnen på marken och stiger in i bussen. alltmedan han/hon håller andan.
 11. rökaren sätter sig bredvid eller bakom mig på bussen.
 12. rökaren börjar andas igen och 11-17 kubikmeter östeuropeisk cigarettrök sprider ut sig i bussen.
 13. jag blir förbannad
har man riktig oflax så sätter sig rökaren bredvid mig och börjar snacka. eller ännu värre, hosta!
andas sin äckliga luft på mig. why? WHY?

min stilla undran är...kan inte rökare inse att när bussen kommer så kan det vara läge att sluta bolma som en skogstokig idiot och andas in lite frisk luft så slipper jag ha en nikotinfabrik i nacken när jag åker buss?
jag hoppas nån kan förklara ovanstående fenomen för mig. jag är helt förundrad och helt oförstående.

:

yoakeem

Det fungerar väl på precis samma sätt som när folk på fest väntar på taxin med en öl i handen och taxin kommer. Det blir hetsdrickande istället för att hälla ut ölen.

Sen håller jag med dig till fullo att man fan inte ska röka i en busskur. Det är sunt förnuft. Man ska inte heller fisa i en busskur, käka hamburgare med rå lök i en buss eller slicka gamla tanter i örat.

Anonym

Alltså... ciggaretter kostar och varför ska man då slänga ciggen bara för att bussen kommer? Det är klart man röker fortare, jag är ingen rökare men jag har varit så jag vet!

rewdboy

jag skiter väl i om ciggen kostar. jag gillar inte när nån sätter sig 10 cm från mitt ansikte och sen andas ut all rök personen har bolmat i sig för att få i sig så mycket rök som möjligt innan han/hon kliver på bussen

Helena

Word.

David

GULA tänder.. en käft som luktar apröv.. bara två saker som borde få vem som helst att sluta röka.. men nä.. det e BALLT o COOLT att röka tydligen..