det här kan ju bara gå åt helvete

just det. att ha båt. kan bara gå åt helvete. och det har redan börjat.

igår åkte jag och christer (min båtägarkompanjon) upp till hudiksvall för att hämta vår fina båt.
08.00 skulle släpet hämtas i täby. ok..in i biljäveln, hämta christer vid gullmarsplan. brassa ut på essingeleden och vidare till täby. hämta kärran, brassa vidare 29 mil till hudik och ytterligare 2 mil ut i norrländska regnskogen där vi skulle träffa hasse. hasse va han som sålde båten till oss. hasse va försenad med en halvtimme. redan där så visar ju Jahve att han inte tänkte vara nådig mot vårt båtägarskap. ok..sen kommer hasse. vi utbyter lite artighetsfraser (dvs hasse säger "mm", "ja", "jo" på allt vi säger och påstår) och får alla tillbehör till båten. kastar in det i bilen. sen säger hasse att han brassar till båtupptagningsplatsen med båten. vi kör dit.

vi anländer till båtupptagningsplatsen, det är jättebrand och dåligt underlag. grusväg...gruset e rätt löst. jag backar ner. det är ganska långt. jag tycker jag kommer när rätt bra men hasse vill ligga en halvmeter mer åt höger. han får backa ner istället. ok..bra. han har backat förr. upp med båten och surra båten.

ok, allt klart, nu ska vi köra upp bilen och släpet. peta in ettan..släpp kopplingen försiktigt...hmm...hjulen bara snurrar. får inget fäste i det mögiga gruset. släpper upp och backar ner en bit och försöker igen. kommer en bit och fastnar sen igen.
vadfaaan!!?
ok..hasse testar. de går ungefär lika bra för honom. men vi vickar å ruckar å backar å kör upp. till slut får christer och jag sätta oss på motorhuven så vi får bättre fäste. till slut segar sig bilen upp.
PHEW!!
ok..bra. tillbaka till hasses stuga och skriver på alla papper och betala.
trevligt. vi skakar hand. hasse glad som en gasell i serengeti.
jag å chriser är 60.000 kr fattigare.

klockan är strax efter två. åker vi nu så e vi hemma vid 17:30 och vi kan lägga i båten och sen lämna tillbaka släpet i täby samma kväll. de vore ju fett najs.

så, vi åker därifrån...segare oss fram på en gropig grusväg. efter ca 2 km så svänger man in på en asfalterad väg...fan va skönt. blinkar ut på vägen...gasar lite. ner med kopplingen och petar in tvåan. ok..lite backigt så jag ligger kvar på tvåan ett tag...de planar ut litegrann..jag trycker ner kopplingen lägge ur tvåan och ska precis lägga i trean.
*PANG*
WTF? vart tog kopplingspedalen vägen?
den bara försvann...eh..nej..den försvann inte märker jag när jag känner efter med foten.
den dinglar där under som en lealös daggmask. vad i helvete. jag står mitt i en tvär kurva och har ingen koppling. planetens längsta båtsläpp åxå.
varför händer detta?
vi är 30 mil hemifrån.
i en lånad bil.
hyrt släp.
bilen e paj?
kopplingsvajern har gått av! bara sisådär!
POR QUE!???
som tur var så bor christers föräldrar där i hudik så han ringer honom
för att göra den jävligt långa historien kort så kommer hans farsa efter en timme. han bogserar oss till deras villa. vi får tag i en ny koplingsvajer till biljäveln. nu ska den bara sättas på plats. vi får instruktioner av nån SAABmekaniker. det ska vara lite pilligt men de ska gå.
FAN HELLER! där man ska sätta fast den vid pedalen så får bara ett spädbarn in sina fingrar.
christers farsa ringer nog 20 bilmekaniker medans vi själva försöker fixa utan framgång.
kl 21:00 får vi till slut tag på en snubbe som ställer upp och fixar det åt oss. vid 22:20 så åker vi ifrån hudik med sikte på stockholm.

vi e på väg! fan va skönt..de e mörkt och sent men vi e iaf på väg hem. vi stannar strax söder om iggesund och tankar.
jag e tydligen jävligt trött för det kommer fram en tant som helt tydligt måste ha brukat en hel del otillåtna substanser i större delen av sitt liv och frågar om jag har en domkraft. de har punka på bilen. jag mott spån säger att jag nog har det.
*DOH*
ok..jag måste pissa så jag ger christer nycklarna och han får gräva fram en domkraft ur baggageluckan som innehåller 4 vinterdäck på fälg. 14 verktygslådor och annat krafs.
sen tittar vi på när 3 narkotikummissbrukare byter däck på en rostig SAAB 9000 mitt i natten.
intressant syn faktiskt. men vi va iaf hjälpsamma

strax efter 02:00 släpper jag av christer och själv är jag i säng vid 03:00. var tvungen att stöldsäkra båtvagnen innan jag kunde lägga mig och sova.

gick sen upp imorse 08.00 för att lägga i båten vid skanstull. det är en liten historia i sig men den orkar jag inte berätta. båtjäveln ligger iallafall förtöjd vid båtklubben nu.
jag e trött som en turkisk bergsget med ögonlocken fastsydda i varandra

: