dagens mycket märkliga ord

K2 mailar mig och kallar mig för en "maildrit". alltså en drit som mailar. nämen vaff** tänker jag! drit?? jag har då aldrig hört talas om ordet drit förut. så jag gjorde som vilken annan normal människa som helst, jag googlade lite snabbt på det. hittar en norsk wikipediaartikel som jag känner kanske har nåt med saken att göra.

Drit, skit og møkk er ord som viser til ekskrement eller noko som liknar, som søle. Orda blir brukt i fleire norske banneuttrykk, men blir gjerne rekna som mildare på norsk enn dei tilsvarande uttrykka på fleire andre språk, som tysk, engelsk og fransk.

http://nn.wikipedia.org/wiki/Drit

1 :

kallepa

Haha! Det var mer vår mailserver jag kallade för drit, men bra att du lär dig lite norska!

Nu kan du gå vidare och kolla upp varför du aldrig ska fråga en dansk om han/hon vill bolla några idéer med dig.