dilba snackar pokerlingo

jag är inne och läser på dilbas blogg. hon spelar ju poker och bloggar en del om det.
tänkte att de ju kan vara kul att se hur de går för henne som pokerspelare. men inser snabbt att jag inte greppar ett skit om vad poker är. läs bara följande stycke som jag kopierat från ett inlägg på hennes blogg:

Jag har AAK9 dubbel suit. Han synar ändå mitt omslag och floppen kommer 678 två hjärter.. Jag har nötflushdraget överpar och en blocker men det bombas på och degen åker in. Han visar upp färdig stege och trots att bordet parar sig på turn med en 6a och ger mig ännu fler outs så drar river dött och jag fick andra platsen.

eh..alllså, jag lovar..även om hon hade skrivit på swahili så hade jag troligen förstått lika lite av de där svamlet!
tydligen så bör man gå en kurs i pokerspråket innan man börjar spela. annars lär man göra bort sig biiiiig time när de börjar jiddra om nötflushdrag och att borden parar sig...

:

Anonym

Här kommer översättningen:
Jag spelar Omaha och har Ess, Ess, Kung, Nio på handen och de är i två färger. Motståndaren synar min höjning. Floppen kommer 678, varav två hjärter. Jag har två hjärter på hand varav det ena är ett ess, så jag har högsta möjliga färgdrag. Jag också ett par på handen som är högre än de kort som ligger på bordet och har även en nia på handen som minskar motståndarens stegchanser, men trots det satsas det friskt och vi blir all in. PÅ turn så kommer en 6 som gör att det ligger par på bordet. Det ökar mina chanser att slå hans stege genom att ett ess eller 6a på sista kortet ger mig kåk. På sista kortet kommer ingenting så jag hamnar tvåa i turneringen.

rewdboy

@schönis: fan va stabilt! du e lite som google translate fast du funkar bättre faktiskt!