maneterna var tydligen farliga ändå..

När vi var på västkusten på madagaskar (ifaty, tulear) så fick vi en dag syn på en jävla massa maneter på stranden. vi spekulerade i om de va farliga eller inte. jag funderade faktiskt i 2 sekunder på om de var en portugisisk örlogsman men för det första så trodde jag den va större och för det andra så var det en jäkla massa människor som badade fast stranden va full av maneter. så vi fastslog att de var ofarliga. inte fan kunde folk bada om maneterna var farliga!

men nu så visar det sig att det ändå var en portugisik örlogsman. en manet som tydligen skall vara riktigt farlig för människor!
och stranden var alltså full av dom!! hm...


en lite rolig grej med dom här "maneterna" är ju att det egentligen inte är nån manet. det är inte ens ett djur. utan en hel koloni med djur! alltså massa djur som hänger och seglar runt ihop. Första djuret bildar en blåsa som funkar som segel sen hänger resten av djuren på och så bildar de en koloni som mörsar runt i världshaven och bränner folk till döds lite här och var. kul..

:

Anonym

Jag vill minnas att det gjorde mer än vanligt manet-ont när en av dom fastnade under min badtoffla och svingades upp på vaden..

Anonym

Sa ju det.. sa ju det...

Anonym

Sa ju det.. sa ju det...