black is back

jao!
nu e jag tillbaka i sverige och bloggandet.
fanns dåligt med internetcaféer i madagaskar och jag kunde inte blogga via mobilen. så det blev lite dåligt med bilder från resan. jag ska dock försöka blogga upp lite roliga bilder här snart.

kom hem i lördags kväll. först en flight på 10,5 timmar från Anananarivo till Paris och sen vänta i paris 5 timmar. sen från Paris till Sthlm. var hemma i lägenheten ca 19.00. 21.30 så skrev jag in mig på SöS akutmottagning. inte för skojs skull kan jag lova!
mitt ben hade blivit inflammerat pga av att jag haft sår på benet i 3 veckor som visserligen blödde men i övrigt inte var till några besvär under resan. men av nån anledning så började det svullna upp sista dan och under flighten hem så blev det värre. när jag kom hem så var foten och smalbenet svullet upp till knät ungefär. sen började jag tappa känseln i foten. då tyckte anna att jag skulle ringa och kolla med fabbro doktorn.
så jag ringde. jag ringde varenda vårdcentral i stockholm. men nu jag fick den hårda vägen lära mig att i princip alla vårdcentraler stänger 21.00 (jag började ringa 20:30) och så är det dessutom fullbokat överallt. så tillslut var det bara att inse att det enda man har kvar att göra är att åka till akuten på SöS. och mina erfaranheter av deras akutmottagning är inte bra så jag förväntade mig en natts långt lidande. och så blev det åxå.
fick vänta i 7,5 timmar innan jag träffade läkare. låg på en kall brits i en korridor överfull med gamla människor som utan problem hade kunnat förväxlas med spöket labans farfar.
jag låg där på britsen utan filt och frös som en hynda och försökte sova med mitt värkande ben. det gick väl måttligt bra kan man säga. för det första var det ljust som i slutet av tunneln och dessutom så låg det halvdöda gamlingar överallt i korridoren och utstötte helt sjuka ljud i form av dödsrosslingar, dödsstön och dödsskrik och andra galna omänskliga ljud. och dessutom så överhörde man en masssa bisarra konversationer när sköterskor fixade lavemang på gubbar i 300-årsåldern eller frågade om det runnit ut lite diarré när en patient bajsat på sig. en tant som låg på en brits precis i närheten ropade svagt på hjälp typ hela tiden.
-oaaaah...jääälp
-hhooaaaAAAAHHhh....jeeelp..
-uuuuuooaaa...
-ooOOuuaaahhh......jääääääälp
-jeeäälp
och när hon inte ropade på hjälp så frågade alla som gick förbi henne om det var många patienter före och meddelade dessutom att "det är jobbigt när man har värk och är gammal".

herreguuuu!
välkommen hem till sverige liksom...

:

Anonym

Ebola?

kallepa

Jag skrattade just så jag grinade, och jag tror det kom en tesked blött oxå.

Igenkänningen är stor. Tack för flashbacken.

Anonym

Jag vill se bilder på benet.
jag såg ju ändå benet med såren i full action och vill ha en uppföljning.
Du skulle haft stödstrumpor...

Anonym

HUr är det med benet nu då?