gamla skojjiga mail

jag sitter och plöjer genom en massa gamla mail från tiden då jag jobbade på den hippa webbyrån på stureplan med det något ambitiösa namnet "the world of internet" eller som vi sade "the world" eller helt sonika TWI. det jag letar efter är ett sjukt roligt mail från en liten 15-årig prao som vi hade i 2 veckor. men jag verkar inte hitta det. men så fort jag hittar det så ska jag publicera de här på bloggen. jag kan iallafall avslöja att han inte var så impad av vår arbetsmoral på webbyrån. han skrev att vi oftast var bakfulla på jobbet och att vi inte kom in före lunch. men det var helt ok bara man ringde och sa att man var försenad. han tyckte det var oerhört konstigt. vi tyckte det var normalt.


vad jag istället hittade var mail från en gammal lumparpolare vid namn Luis Schard. det var en skön stekare som jag satt många nätter i sjöbevakningscentralen med. där satt vi vid våra radarskärmar å glodde på båtar och flyg på radar i östersjön. På nätterna var detta sjukt långtråkigt så därför roade vi oss med att tex spela sänka skepp med nån robotbåt eller kustkorvett via krypterade militära linor. eller så tävlade vi i vem som kunde rulla markören på radarskärmen fortast runt gotland. eller så skrev jag sagor. sjuka och dåliga sagor. tex som denna:

S A G A N O M S Ö R E N S A R D I N

Det var en gång mitt ute i Saragosshavet en liten tanig fisk som hette Sören. Sören var en sardin (Sören Sardin, hehehe…) Sören drömde om att det en dag skulle komma stora starka karlar och fiska upp honom så att han fick hamna i en sardinburk med tomatsås. En dag så kom det fem snubbar med lustiga hattar och alla små sardiner började stångas (?) och göra sig till för att just dom skulle bli fångade. Men Sören han såg inte det utan han skulle just sätta sig på en korall och vila lite. Vad han inte såg var att just där var det en eremitkräfta som bet honom mitt i arslet. Sören blev aslack och lappade till eremitkräftan med en påkjävel så att den dog på fläcken. Då blev de fem männen i lustiga hattar (som faktiskt var fiskare) så impade att de bestämde sig för att fiska upp Sören och göra en sardinmacka av honom.

:

Anonym

Du får nog fortsätta koda, som sagoförfattare saknar du nog framtid...

Digidiva

Det har blivit marint tema rakt av på de senaste inläggen. Är du frilansande akvarieskötare...?