vad hände egentligen på min semester i göteborg

ja...vad hände egentligen.
vi bodde ute i skogen ute i horred hos annas päron. där var det noll mobiltäckning. iallafall med telenor. jag hade tele2/comviq förut (som jag haft i 12 år utan problem alls förut) och då hade jag fan mottagning där ute i skogen. men nu, med telenor, icke sa nicke!
ok..jag ska inte ljuga för er...jag hade faktiskt 2 pinnars mottagning på kvällen, typ vid 20.30 och framåt. det måste ha med radiovågornas fysikaliska beteende att göra och atmosfärens sammansättning kvällstid. tror jag har läst om detta i illustrerad vetenskap nån gång.

jaha...det regnade varje dag vi var där. utom 2 sista dagarna förstås. så vad fan skulle man göra där i skogen?
ja..eh..de fanns en sjö, så man kunde kanske fiska lite. men annas farsa har ingen båt. damn!
den slogs sönder i nån höststorm för 2 år sen. men snäll som harn är benny så hade han fixat så jag kunde låna grannens eka med en 5-hästars utombordare på.
fett grymt jao!
första gången jag ska ut så måset annas syrras kille reza haka på. så jag fick vänta 3 timmar på honom först. sen när han kommer så vill snubben först dricka kaffe???!!
vad fan..han e iranier..inte svenne! fika?? det gör kommunalarbetande kärringar. inte iranier. iranier ska ha v-ringat linne och fet guldkedja på sina håriga bringa. det rimmar inte bra med fikarast. whateva...jag sa till honom att här blire fan inge fika. vi ska fiska. så vi drog ut.
det börjar itne så bra. båtjäveln har inget ankare. hmm...och det blåser så vi kommer flyga runt som fan. det kommer inte gå. så vi får tillverka ett ankare av en sten och lite rep som vi hittar slängt vid de andra båtarna. när det är klar så sticker vi till slut ut. motorn går skitdåligt. man får rycka å dra i det där jääääävla snöret som en tok så att man får krupp innan skiten startar. jag blir helt vansinnig på sånt. till slut så började mitt långfinger blöda ymnigt för det slog emot motorn varje gång jag ryckte i snöret. men det struntade jag i för jag va lack som fan. när man väl fick igång motorn så kunde man bara köra på full gas annars dog den. vi stack ut till en fin vik med vass på båda sidor och började kasta. stället var helt dött på fisk. så vi bestämmer oss för att åka vidare.

vi drar upp ankaret å ska åka. och eftersom motorn inte går igång så driver vi in mot vassen. så vi måste ro ut. tar tag i årorna och ska börja ro ut. tror ni inte att ena årklykan åker ner i vattnet??!! jomenvissttusan gör skiten det? så nu har vi bara en årklyka! hur fan ror man med bara en åra som sitter fast? de går inte. men det är grunt så vi kan staka oss ut som gondolerna i venedig. sen så åker vi vidare. jag drar upp en gädda med mitt jerkspö och min favoritwobbler. reza får ingenting så han lånar wobbler av mig. han glömmer haka fast den så den flyger åt helvete. jaja...wobblern kostar bara 175 spänn. sen lyckas jag åxå kasta bort en likadan wobbler.
men jag lyckas iaf dra upp två gäddor den här dan..

det var första dan..
efterföljande dagar så går faktiskt motorn helt perfekt! man rycker bara en gång och så startar den. det går att köra utan att ha full gas. och jag drar upp typ 2 gäddor per fisketur och kastar bara bort 1 wobbler. inget fantastiskt fiskeresultat men jag får ändå fisk.

så sista dan...jag e ute å fiskar. vädret e perfekt!!
får en del fisk...stannar ute länge. sen blir det sent som fan. jag tänker: "ett sista kast sen åker jag hem". ok..kastar. sen...hugg?? nej..faaan! draget sitter fast. där jag står med båten är det ca 4 meter djupt. eftersom jag har stark lina så drar jag bara upp ankaret å så drar jag mig mot ställe där draget fastnat genom att veva in med spöet...det sitter fast i en jävla stock på botten. jag lyckas lirka loss draget å så ska jag åka därifrån. ett ryck å så startar motorn...jag vill hem så jag gasar på fullt.

...KRASH!

"fuck!"

jaha..tänkte jag. där körde jag på en sten. det låter som att växelhuset rasat.
jag blir jäääävligt förbannad. lånad motor och jag kör sönder den. men jag accepterar snabbt faktum och tänker "jaja..de är ju bara att betala"
det enda som är jobbigt är ju att jag inte har några åror. jo..jag har ju åror men ena åran går inte sätta fast. och det tog ca 20 minuter att åka tillbaka...om jag hade haft motor. om jag haft fungerande åror hade det säkert tagit ca 1 timme tillbaka. nu måste jag alltså staka mig tillbaka med endast en åra. min plan är att bara ställa mig i fören med ena åran och paddla ståendes. jag beräknar tiden till kanske 2,5 timmar. jaja..det är sent som fan och mörkt. när jag kommer komma iland kommer det vara beckmörkt. men vad fan ska man göra??

men jag har sån fet tur så att två andra snubbar som fiskat i närheten hörde när jag brände på stenen och kommer dit. jag ser dom komma och visslar på dom och undrar om de känner för att bogsera mig iland.

dan efter så får jag gå till grannen å säga att hans motor e trasig. tur att det bara var en gammal 5-hästars motor och inte säg en 40-hästars. vi hittar iaf en ny på ÖB för 7500kr som vi köper till honom.

nu när jag läst på lite om utombordsmotorer så har jag dock kommit fram till att det troligen bara är en brytpinne som sitter vid propellern som är trasig och att såna inte kostar många kronor. en ny sån så funkar motorn igen. och jag som lagt ut 7500 spänn??!!!
jaja..isåfall så har jag en utombordare. nu måste jag bara skaffa mig en båt att sätta motorn på...

:

yoakeem

Fan vad kort. Jag orkade läsa det lätt. Kan du inte skriva lite längre i fortsättningen?

rewdboy

ok..kanske för din skull