jag MÅSTE ju bara kommentera melodifestivalenjapp..så har det varit melodifestival.
jag erkänner, jag såg hela den här gången. jag brukar faktiskt bara se själva röstningsrundan. men nu såg jag allt. och det var skrämmande. av flera anledningar som jag ska reda ut nu.

för det första, precis som alla år så ansåg sig sverige vara favoriter inför tävlingen.
och som oftast så gick det ganska mycket åt helvete.
jag säger, som ganska många andra faktiskt, skit i den där muppjuryn som står för hälften av rösterna när sverige väljer bidrag till eurovision festivalen, alltså stora europeiska finalen.
för när det ändå gäller i själva finalen så är det ingen gammal mossig jury bestående av gamla dinosaurielik som röstar (typ åldriga t-rexödlor med armar dimensionerade för myror och kropp som mount everest).
det är ju folket som röstar.
så låt folket även rösta fram bidraget som ska tävla!

isåfall hade perelli (varför spacklar hon sig så enormt?) inte kommit till final.
hennes låt var inte bäst i svenska uttagningen men ändå skickades hon.

för det andra: skrämmande att se hur sjukt blinda vi är i sverige när det gäller vår egen smak och schlagerförmåga (nytt ord till SAOL!). låten sög kanske inte helt, men den va inte bra. sverige (luuk som kommenterade var åxå pinsamt patriotisk och hånade alla utom sverige i princip) räknade hårt med röster från våra grannländer för det brukar vi få. samtidigt dissar vi öststaterna för att dom röstar på varann. men faktum är att trots kompisröster så är nog bra låtar ändå det som räknas mest.
jag tycker inte det va så dåliga låtar som kom i toppen. grekland hade en trevlig låt och armeniens kele kele var en låt som jag tror kommer spelas flitigt på dansgolven i sommar.
vinnarlåten var superproducerad och klart det gick hem. de hade satsat hårt. feta producenter. fet show och promotat hårt. de va inga skitlåtar som vann.
varför skriker alla skandal?
lägg ner...!

vi va inte bäst. men kanske inte sååå dåliga...det kan erkännas.

och alla snackar om att ukraina var en kopia av perelli.
varför var hon kopia? luuk jiddrade tillåmed om att hennes klänning va gjord av bitarna som blev över från perellis. kanske var perelli som va kopian? ingen som tänkte på det?
men nä...sverige är alltid original...sorry...tänkte inte så långt

om det bara är kompisröster och öststatsröstning i schlagerfestivalen, hur kom då norge så högt?

varför vann inte frankrike?
snubben va grym!!!

är alla finnpajsare hårdrockare? de vann en gång med en fjollig hårdrockslåt som knappt va hård rock. och skickar återigen hårdrockare.

skäms inte hårdrockare, som ska va hårda tuffa snubbar, över att va med i schlagerfestivalen..??
tror ni att dr Dre eller ice-T hade ställt upp i melodifestvalen? tror inte de va?

: