skum definition på mänskliga rättigheter

eh, läste en artikel om kvinnliga fångar i mölndal som krävde statligt subventionerade bikinis för att kunna sola när de satt på kåken. de ansåg att detta var en mänsklig rättighet att kunna sola. till saken hör att de inte får sola i sina privata bikinis. men att påstå att det är en mänslig rättighet att sola.
vad i helvete? ni sitter på kåken era puckon! ni har inte samma rättigheter som alla andra. och även om ni skulle haft samma rättigheter som alla andra så är inte solning en mänsklig rättighet. jag lovar att det inte finns i nån FNresolution nånstans att "it is a human right to sola in bikini even på kåken".

jag lovar och svär att om detta varit en mänsklig rättighet så hade vi isåfall fått problem med de folkslag som lever norr om polcirkeln och som vissa årstider lever i total frånvaro av solljus även under dagstid i flera månader

man skulle kunna ta detta som ett bevis för att vissa av de som hamnar på kåken inte har samma mängd cerebral kapacitet som resten av befolkningen...inte alla men vissa.

: