onormala variabelnamn vs normala variabelnamn

jag brukar häcka en del på IDG.se. där kommer det lite skoj nyheter för dom som är intresserade av teknik. man kan även kommentera alla inlägg på sajten. nu har det blivit så att folk faktiskt är mer intresserad av kommentarerna på nyheterna än av nyheterna i sig. anledningen till detta är att folk är så sjukt patriotiska när det kommer till vilken dator/spelkonsol/mobiltelefon som är kosher. om det är en artikel om mac eller PC så kommer det efter ca 3-5 kommentarer spåra ur helt och folk börjar köra personangrepp etc..men skit samma! det var inte det jag skulle komma till egentligen.

jo..en av dom som kommenterar mest där kallas berger brosa och är windowsanhängare (ingen hemlighet direkt så jag kan skriva det rakt ut här på internet)
inget fel i det..han skriver oftast vettigt iaf till skillnad mot vissa andra galningar där (no names no names!).

nu har denne berger brosa en blogg där han skrivit ett lite skoj inlägg som jag inte vet om det är skämt eller allvar. jag misstänker att det är skämt men det verkar skrivet på allvar så jag e liksom lite i limbo här. nån måste reda ut vad som gäller

vad han skriver är iaf att variabelnamn när man programmerar ska vara så korta som möjligt. tex om man har en variabel för inställning om bakgrundsfärgen ska vara röd eller grön så skulle alla normala programmerare döpa variabeln till bgColor eller liknande. inte berger brosa (enligt hans inlägg), för han skulle döpa variablen till typ x7.
hur ä häcklefjäll ska man veta att variabelhelvetet ställer in bakgrundsfärg om koden man har är 2000 rader lång?
eller ligger i en helt annan fil än där variabeln deklarerades? eller om man har tagit över projektet av nån annan idiit som slutade för 2 år sen.? hur fan ska jag då gissa att x7 står för bakgrundsfärgen nånstans på tex en websajt?

jadu...berger brosa. tell me please...!!

:

Digidiva

va?

rewdboy

hahaha. om du inte fattar, gå vidare i ditt liv.

yoakeem

Eh... och bilen går bra?

Anonym

Ha ha!
Jag skrattar ihjäl mig. Lysande.

Staffan

'jadu...berger brosa. tell me please'

Jo, jag försökte vara lite rolig där. Men faktum är att jag i dagarna suttit och brottats med just det problemet - Google Analytics-scriptet är av naturen väldigt kompakt och variablerna heter bara a, x och d och liknande.

Självklart var det ironi som jag skrev tidigare. Jag använder alltid beskrivande variabel- och funktionsnamn. Och kör stenhårt med hungarian [txbFirstName som exempel].

Bra blogg du har!

Brosa